Thuiszorgorganisaties sluiten een kwaliteitscontract met Meander

2 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Meander Medisch Centrum wil ervoor zorgen dat patiënten ook na hun ziekenhuisopname de juiste kwaliteit van zorg krijgen. Daarom werkt het ziekenhuis nauw samen met thuiszorgorganisaties en huisartsen. Een patiënt kan eerder naar huis als een thuiszorgorganisatie de benodigde medische handelingen bij de patiënt thuis uitvoert. De afspraken hierover zijn maandag 28 november vastgelegd in een nieuwe raamovereenkomst.

Door het ondertekenen van de raamovereenkomst kunnen patiënten die na ontslag uit het ziekenhuis nog thuiszorg nodig hebben rekenen op goede kwaliteit van zorg. In de overeenkomst staat vermeld voor welke medisch verpleegkundige handelingen de specialist een officiële opdracht moet geven aan de thuiszorg. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het geven van injecties, het inbrengen van een infuus of het toedienen van sondevoeding. De verpleegkundige van de thuiszorg voert die handeling volgens protocol bij de patiënt thuis uit. Ook de eisen waaraan de verpleegkundige moet voldoen, zijn in het contract vastgelegd. De specialist van het ziekenhuis blijft eindverantwoordelijk voor de patiënt. De huisarts van de patiënt wordt geïnformeerd en de specialist of zijn of haar waarnemer is aanspreekpunt voor de huisarts bij complicaties en vragen. Hiermee zijn de wederzijdse verwachtingen en verantwoordelijkheden voor alle betrokken partijen duidelijk.

Fors uitgebreid

Het aantal thuiszorgorganisaties in de regio Eemland is de laatste jaren fors uitgebreid. Daarom was een nieuwe overeenkomst nodig. Het vorige contract dateerde uit 2008 en was ondertekend door twee thuiszorgorganisaties. De overeenkomst is nu gesloten met bijna twintig organisaties, met wie Meander Medisch Centrum een goede samenwerking heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie