Tien jaar Per Expressie wordt gevierd met groot festival

30 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Stichting Per Expressie bestaat tien jaar! Om dat te vieren wordt er op zaterdag 10 december flink uitgepakt tijdens Festival Per Expressie '10 jaar boembarie' bij het Eemplein.*

Per Expressie, de jongerenorganisatie van Amersfoort, biedt al tien jaar een podium aan jonge kunstenaars & artiesten uit de stad. Dit doet Per Expressie onder andere door het organiseren van activiteiten en festivals waar binnen redelijke kaders alles kan en alles moet kunnen. Nieuwsgierig wat dat oplevert? Iedereen is welkom om te kijken wat jong Amersfoort in huis heeft. Verwacht ouderwetse gezelligheid bij tien jaar Per Expressie.

Op zaterdag 10 december wordt de voormalige fabriek Rohm & Haas (atelier van Thijs Trompert en Marisja Smit), eten bij de Vereeniging en de binnenplaats omgetoverd tot het decor van Festival Per Expressie. Van 14u00 tot 23u00 laten* *100 jonge kunstenaars en artiesten hun ding zien op het gebied van muziek, theater, dans, poëzie, fotografie en beeldende kunst op vier verschillende podia.

De Vereeniging fungeert als het kleine podium 'De Soos'. Rustieke bandjes, theater, singer-songwriters, poëten en rappers toveren het restaurant om

tot het meest energieke en rode bejaardentehuis. In Rohm & Haas staan stampende dj's, rockende bands en bouncende dansers op het grote podium. Daarnaast is er een expositieruimte ingericht met beeldende kunst,inspirerende fotografie en een modewinkeltje. Buiten draaien nog meer dj's door in het plasparadijs 'dixiland' en verwacht uiteraard decor in de vorm van groteske aankleding.

Verwacht optredens van onder andere: The Picaroons (indie), Gijs ter Haar & Jouke Koning (poëzie & muziek), Unbreakable (dans), Roamers Code (rock), Strye (dubstep), Elias (house), Jip Piet Hilhorst (expo en mode), Ward Kuipers (fotografie), Jordy te Braak (live schilderen), De een en de ander speelt 'Fruit' (theater), Allard en Gijs (singer-songwriters), Sarah Gregoire (schilderijen), 50 Grams of Violence (rock) en Thera Clazing (poëzie en expo)

Om 23u00 worden de bezoekers aan de hand van een vuurshow van Circusschool Amersfoort, begeleid naar Podium de Kelder waar het feest tot 04u00 doorgaat. De Jonge Honden van Per Expressie organiseren een nieuw feest: 'Stekker d'r in'. Verwacht een omgebouwde Kelder, een gevarieerde programmering, robots en de gebruikelijke chaos die bij een Jonge Honden feestje hoort.

Kaarten voor Festival Per Expressie kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar aan de deur van het festival. Er zijn ook combitickets (inclusief 'Stekker d'r in') te koop voor 8,50 aan de deur van het festival of in de voorverkoop via de website van de Kelder. Losse kaarten voor 'Stekker d'r in' kosten 5 euro en zijn te koop aan de deur van de Kelder of in de voorverkoop via de website van de Kelder (www.podiumdekelder.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie