Mischa van der Wekken met quintet op Jazzpodium in Miles

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Aanstaande zondag, 4 december, staat saxofonist Mischa van der Wekken met z'n quintet op het Jazzpodium in Miles Amersfoort.

Mischa van der Wekken (1979) bracht eind 2008 de cd 'Momentum' uit, zijn debuut als bandleider. In mei 2009 werd hij door Stichting JazzNL verkozen tot 'Artist Deserving Wider Recognition' en verzorgde hij met zijn kwintet een concert op de Dag van de Nederlandse Jazz in Amersfoort.

Mischa studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en speelde in de conservatorium big band, waar hij werkte met topmusici als Slide Hampton, Peter Herbolzheimer, Jim McNeely, Kenny Wheeler en Michael Brecker. Vijfmaal speelde hij op het North Sea Jazz Festival.

In 2003-2004 studeerde Mischa aan het Conservatoire de Paris. In die periode ontwikkelde hij zijn vaardigheden als componist en arrangeur. Daarnaast nam hij privélessen bij de gerenommeerde Amerikaanse, in Parijs woonachtige saxofonist Rick Margitza. Naast zijn activiteiten als bandleider speelde Mischa de afgelopen jaren onder meer in de Holland Big Band, Dual City Concert Band, Millennium Jazz Orchestra, New Generation Big Band, Rotterdam Jazz Orchestra, Young Sinatra's, Glenn Miller Orchestra en The Ramblers. Bovendien was hij werkzaam in de orkesten van de musicalproducties Chicago, Dirty Dancing, Tarzan, Bubblin' Brown Sugar en Evita.

Line up:

Mischa van der Wekken - tenor & sopraan saxofoon, composities

Bart Lust - trombone

Walter Wolff - piano

Dion Nijland - bas

Etienne Nillesen - drums

Aanvang: zondag 4 december, 16.00 uur

Locatie: Miles, Hof 25 te Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie