Groot been voor ingang KAdE

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

Voor het eerst in Nederland is er een representatieve collectie sculpturen uit alle perioden in het oeuvre - dat zo'n 35 jaar omspant - bijeen gebracht.

BINNENSTAD - Voor kunsthal KAdE is donderdag een groot beeld geplaatst van een been. Het sculptuur van beeldend kunstenaar Henk Visch (Eindhoven, 1950) is het 'uithangbord 'voor diens grote solotentoonstelling die van 28 januari tot en met 6 mei 2012 te zien is.

Er zijn bruiklenen te zien uit de particuliere-, bedrijfs-, en museale collecties. Het oeuvre van Henk Visch kent vele 'gedaanten'. Het gaat van heel figuratief naar heel abstract, van open en constructiegericht naar monolithisch en compact. Toch is het oeuvre heel homogeen.

Zijn werk komt voort vanuit zijn artistieke attitude ten opzichte van 'de werkelijkheid'. Zijn beelden - en de beeldelementen in zijn tekeningen - zijn als een echo van de werkelijkheid. Ze appelleren aan de dingen zoals we die in de realiteit waarnemen, maar nooit precies. Het is altijd een interpretatie van een vorm, een gebaar, een fenomeen, een gestalte.

Gedurende de tentoonstellingsperiode staat 'Noch Einmal', een zes meter hoog sculptuur van Henk Visch voor de entree van de kunsthal in Amersfoort. Bij de tentoonstelling verschijnt een omvangrijke, geïllustreerde catalogus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie