Chopin meets the Blues in Theater de Lieve Vrouw

23 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Pianist Peter Beets treedt zondag 11 december op met het programma 'Chopin meets the Blues'. In deze muzikale show worden de mooiste nummers van Chopin in een swingend hedendaags jasje gestoken. Hij wordt begeleid door Marius Beets (contrabas) en Gijs Dijkhuizen (drums.

De internationaal gelauwerde pianist Peter Beets laat horen hoe de muziek van de Poolse grootmeester aan het begin van de vorige eeuw in Amerika vermengd is geraakt met de typisch Afrikaanse ritmes en bluesklanken. De combinatie van swingende jazzritmes, bluesy improvisaties en het muzikale raamwerk van de Poolse grootmeester staat garant voor puur genieten en spreekt zowel de liefhebber van klassieke muziek en jazz aan, alsook de ongeoefende luisteraar.

Peter Beets begon ooit met zijn broers in The Beets Brothers. Op zeer jonge leeftijd won hij de Pall Mall Swing Award. Inmiddels is hij een pianist van wereldklasse, oogst zowel in binnen- als buitenland grote bewondering, speelde met jazzgroten als Wynton Marsalis, Dee Dee Bridgewater, "Toots" Thielemans, Teddy Edwards, Roy Hargrove, Johnny Griffin en John Clayton, maakte cd's met Jeff Hamilton en met Curtis Fuller en lanceerde in 2001 zijn veelgeprezen cd 'New York Trio', welke het begin inluidde van een bloeiende internationale carrière.

De aanvang van dit concert is 16.00 uur en de toegang kost 15,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater de Lieve Vrouw. Voor meer informatie kijk op www.peterbeets.nl of www.lievevrouw.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie