Armando Museum sluit op 27 november

23 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Armando museum sluit de deuren op zondag 27 november. Ook de tentoonstelling Armando Biënnale Revisited wordt afgesloten. Mogelijk verhuist het museum naar Oud-Amelisweerd in Utrecht.

De overweging van de gemeente Amersfoort om het Armando Museum niet meer te huisvesten in de Elleboogkerk, was aanleiding voor het Armando Museum om zich te oriënteren op alternatieve huisvesting. Dit leidde tot plannen om de collectie te herhuisvesten op landgoed Oud-Amelisweerd. De verwachting is dat de politieke besluitvorming, die Museum Oud-Amelisweerd al dan niet mogelijk maakt, eind 2011 plaatsvindt. Uitgaande van een positief besluit kan het nieuwe museum dan in 2013 haar deuren openen voor het publiek.

Het Armando Museum werd op 8 december 1998 geopend. Op 22 oktober 2007 werd het getroffen door een uitslaande brand. De negentiende-eeuwse Elleboogkerk, waarin het museum gevestigd was, werd daarbij grotendeels in de as gelegd. In eerste instantie waren de plannen gericht op een terugkeer van het museum in de Elleboogkerk. Het Armando Museum wilde de herbouw van de Elleboogkerk benutten om in de kerk een volledig nieuw en hedendaags museum te creëren dat beter dan voorheen toegerust zou zijn om het multidisciplinaire werk van Armando te exposeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie