Zeldzame planten en dieren in Amersfoort geteld

23 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De bospaardestaart, de alpenwatersalamander en de grote glimworm zijn voorbeelden van zeldzame flora en fauna in Amersfoort. Uit onderzoek van de gemeente Amersfoort blijkt dat deze soorten op slechts enkele plekken in Amersfoort voorkomen. Het onderzoek, waaraan meer dan honderdvijftig vrijwilligers hebben deelgenomen, heeft geresulteerd in een boekje Stand van de Natuur met een totaaloverzicht van bijna honderd beschermde, bedreigde en bijzondere planten en dieren in Amersfoort.

De Stand van de Natuur is een momentopname. Het geeft aan hoe het gaat met de flora en fauna in de stad. Ook helpt deze informatie om nieuwe aandachtspunten te formuleren voor het gemeentelijke milieubeleid van de komende jaren. Daarnaast is de publicatie een gelegenheid om de natuur van Amersfoort weer onder de aandacht te brengen en te stimuleren nog meer informatie te verzamelen

Het boekje Stand van de Natuur kost 4,95 euro en is te koop in de Informatiewinkel in de Observant. Ook is het digitaal beschikbaar op www.amersfoort.nl/groenestad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie