Grote Koppel concert

22 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het is inmiddels een traditie geworden: de 'bewoners' van het verenigingsgebouw van Chr. Muziek- en Showbands Juliana & Bernhard en het Concertorkest Willem III aan de Grote Koppel geven voor de derde maal een gezamenlijk concert. Op zaterdagavond 26 november spelen en zingen ruim 300 musici en zangers een afwisselend programma in de geheel gerestaureerde Sint Joriskerk. Naast de genoemde verenigingen werken opnieuw mee: Cellar Gospel Seventy, Theaterkoor Voice Box en de Orkestvereniging Amersfoort.

'Bernhard' viert dit jaar het 75-jarig bestaan, 'Juliana' bestaat 85 jaar en de Orkestvereniging Amersfoort vierde het 100-jarig bestaan. Het derde Grote Koppelconcert is een perfecte manier om dit feestjaar af te sluiten: het gezamenlijk uitvoeren van 'Land of Hope and Glory' zorgt altijd weer voor een kippenvelmoment. De avond wordt traditiegetrouw ook gezamenlijk geopend, dit keer met 'Conquest of Paradise', muziek die Vangelis schreef voor de film '1492'. Verder loopt het programma uiteen van de 'Hymn to the Fallen' van John Williams en een arrangement van de openingstune van 'Mooi weer De Leeuw' tot het Zuid-Afrikaanse volkslied 'Nkosi Sikelele', 'Hark the Herald Angels Sing' en de Romance voor viool en orkest van Dvorak. Het belooft weer een groot muziekfeest te worden, onze eigen Amersfoortse 'Proms'.

Het concert begint om half acht (zaal open 18.45 uur), kaarten kosten 10 euro en kunnen gekocht worden bij de deelnemende verenigingen. Telefonisch reserveren kan bij Hans van Laar (033-4610452) en Willem van Loveren (033-4632525).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie