De Alliantie en Speel-o-theek Eemland samen aan de slag

21 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Medewerkers van de Alliantie regio Amersfoort hebben op donderdag samen met vrijwilligers van Speel-o-theek Eemland opknapwerk gedaan. De ruimte van de speelgoeduitleen en een kast werden fris geschilderd.

Speel-o-theek Eemland aan de Flevostraat vervult een belangrijke rol in de wijk Soesterkwartier waar veel huurders van de Alliantie wonen. De speelgoeduitleen bestaat al dertig jaar en wordt hoofdzakelijk gerund door vrijwilligers.

Met dit project geeft de Alliantie inhoud aan de doelstelling Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO. Een van de Alliantiemedewerkers: ,,Fijn om iets te kunnen betekenen voor onze huurders en een MBO project geeft afwisseling in mijn werk.'' Reactie Speel-o-theek: ,,Fantastisch dat de Alliantie 'handjes' aanbiedt en een sponsor voor de materialen heeft geregeld''.

De Alliantie regio Amersfoort organiseert elk jaar een aantal MBO projecten. ,,Wij vinden het belangrijk dat medewerkers en huurders elkaar beter leren kennen en er wederzijds begrip ontstaat'', zo vertelt Marijke Burgman, coördinator van de MBO projecten van de Alliantie regio Amersfoort.

Met deze MBO activiteit hebben diverse organisaties zich ingezet voor een maatschappelijk doel. Zo zorgde aannemersbedrijf Leermans & Van Hout uit Amersfoort voor de verf en alle benodigde materialen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie