Sterk programma Global Village Festival

21 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met het uitrollen van een Zharbia, Marokkaans voor veelkleurig tapijt, opende de Amersfoortse wethouder van Cultuur, Pim van den Berg, het twaalfde Global Village Festival (wintereditie) in De Lieve Vrouw.

Na het officiële gedeelte kreeg de band van Karim Eharruyen, speciaal geformeerd voor het festival, ruim baan om hun muzikale Zharbia uit te rollen. Een oorstrelende combinatie van Marokkaanse, Turkse, Iranese en Nederlandse invloeden.

Zaterdagavond maakte het Amersfoortse publiek kennis met twee weergaloze bands beiden met een volstrekt eigen geluid. JAH6 combineert op magistrale wijze het levenslied met reggae. Na de eerste koudwatervrees heeft het publiek JAH6 helemaal in het hart gesloten. De band HOTEL zorgde na de pauze voor een aanstekelijke mix van balkanbruiloft en salsa party. Een echte heerlijke wereldband op en top Global Village.

Zondag keerde de rust weer terug in De Lieve Vrouw met, als afsluiter van het festival, het serene poëtische concert van Monir Goran met zijn vaste begeleiders en gastmusicus bandoneonspeler Santiago Simadevilla. Mooi!

Ook de festivalorganisatie kijkt met een inhoudelijk sterk programma - dat ruim 450 bezoekers trok - terug op een geslaagde festivaleditie en maakt zich op voor het Global Village Summer Festival tijdens Amersfoort Jazz.

Global Village Summer Festival tijdens Amersfoort Jazz op zaterdag 12 mei 2012, Lieve Vrouwekerkhof. Global Village Festival (wintereditie) 23, 24, 25 november 2012 in De Lieve Vrouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie