Het is een meisje!

21 november 2011 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - De afgelopen vrijdagnacht geboren Indische neushoorn in DierenPark Amersfoort is meisje. De verzorgers konden dat zaterdag nog niet met zekerheid zeggen, maar inmiddels is het duidelijk.

De naam van het neushoorntje wordt gekozen aan de hand van een namenwedstrijd onder scholen in de regio van Amersfoort. Die ontvangen deze week een lespakket rondom de dochter van Saar. De scholen kunnen via dit lespakket meedoen aan de namenwedstrijd. Maar ook via www.babyneushoorn.nl is het lespakket voor scholen te downloaden.

Na het live gaan van de webcams bij neushoorn Saar, bleek ze al snel een blijvend groeiende groep volgers te hebben. Uiteindelijk is de nachtelijke bevalling live gevolgd door vele duizenden mensen.

DierenPark Amersfoort lanceerde na de bevalling de site babyneushoorn.nl en alleen al op zaterdag en zondag is deze site bijna 50.000 bekeken door unieke bezoekers. Saar en het jong worden nog steeds actief gevolgd via de webcams. Op YouTube zelf is de bevallingsvideo ook nog eens 25.000 keer bekeken.

Het is voor het eerst in DierenPark Amersfoort dat er een neushoorn is geboren en in Nederland is dit bijzonder. Indische neushoorns zijn in een beperkt aantal dierentuinen in de wereld te zien en in het wild wordt het diersoort met uitsterven bedreigd. DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt om deze reden onder andere een project van Indische neushoorns in het wild.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie