Dames AVV Keistad D1 laten kansen liggen tegen US D3

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Na een roerige week kwam afgelopen zaterdag subtopper US3 op bezoek. Grotendeels ex-eerstedivisiespeelsters, die om redenen een niveau lager spelen. De ene week goed, de andere week wat minder. Maar tegen ons dus goed. Dames 1 beleeft na een uitstekende competitiestart juist een wat mindere periode. Veel halve en hele blessures en nog niet constant genoeg. Uit tegen de topploegen Zaanstad en Spaarnestad konden we een 0-2 voorsprong niet over de streep trekken. En zaterdag hadden we de tot nu toe sterkste ploeg tegenover ons.

In de aanloop naar de wedstrijd raakten we Amber van den Berg kwijt met een schouderblessure en viel Eva Hilhorst van de trap met een verstuikte enkel tot gevolg. Dat ze toch aan de wedstrijd kon beginnen lag grotendeels aan de intensieve behandelingen van Jan, onze fysiotherapeut. Mede dankzij deze opsteker begon Dames 1, net als vorige week tegen Spaarnestad goed en gedreven aan de wedstrijd. Op alle fronten waren we net iets beter en doortastender dan de Amsterdammers met setwinst tot gevolg.

Helaas lieten we de teugels vieren en ook eerder dan in de vorige wedstrijd. En daar bleek US veel te goed voor. In no time liepen we in de tweede set tegen een achterstand aan tot Jeanne van Vliet op 10-19 ging serveren. De eerste inlooppunten leken nog wat speldenprikjes, maar bij de volgende punten stortte het Amsterdamse bastion aardig in elkaar. Pas bij 20-19 stokte de inhaalrace. En toen diende ons volgende leerpunt zich aan: sets binnenhalen als je de kans krijgt door gewoon een stapje er bij te doen en hoe dan ook te zorgen dat we de punten scoren. We zakten hiervoor en in de derde set wederom. Na een gelijk opgaande set werd de winst in de derde set weer boven de 20 beslist. US bleef cool en wij serveerden fout en wachtten af.

Deze tegenvaller werkte door in de vierde set. Francien Baan en Kristy Beyazkaya vielen verdienstelijk in voor Yara van Keeken en Eva Hilhorst, die niet meer verder kon. Maar zij konden niet voorkomen dat het geloof in een goede afloop snel wegspoelde.

Het voordeel van verlies is dat de les vaak wat beter aankomt. En daar hebben we dan ook vertrouwen in. Komende week vrij en dan begint ook voor ons het bekertoernooi. De betere teams stromen namelijk altijd wat later in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie