Altijd een oplossing bij Plenty Parts

23 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Plenty Parts werd in 1975 als Het Onderdelenhuis opgericht door de familie Finkers -inderdaad familie van dé Herman Finkers- uit Almelo. In 1996 werd de nieuwe naam Plentyparts geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn er 28 Plentyparts winkels in Nederland en een in Duitsland.

LEUSDERKWARTIER - Een Winkel van Sinkel zo typeert Gert Zwalua zijn Plentyparts die hij samen met zoon Zoran bestiert. ,,We hebben van alles wat, van stofzuigerzakken tot onderdelen van de meest voorkomende huishoudelijke apparatuur, van inktcartridges tot fietsonderdelen en wat we niet hebben bestellen we.”

Het assortiment van Plentyparts verandert mee met iedere nieuw apparaat. Zwalua: ,,We passen het assortiment constant aan, denk aan de introductie van de Senseo en nog eerder de verschijning van een computer in ieder huishouden, of de DVD speler. Maar het mooie van onze winkel is dat we ook die onderdelen voor apparaten die allang niet meer te koop zijn, nog hebben liggen. Ik schat dat ongeveer tienduizend artikelen in voorraad hebben en ik lieg niet wanneer ik zeg dat we een paar miljoen artikelen snel kunnen leveren.”

Het uitgebreide assortiment is maar een van de sterke punten van Plentyparts. ,,Onze service is enorm”, vertelt Zwalua. ,,We doen ons uiterste best altijd een oplossing te vinden voor het probleem van de klant. Wanneer een onderdeel niet meer verkrijgbaar is, doen we een poging om het zelf te fabriceren. Natuurlijk, soms is het gewoon einde oefening, maar niet nadat alle mogelijkheden en onmogelijkheden de revue gepasseerd zijn. We gaan dus veel verder dan alleen het leveren van onderdelen. Op dit ogenblik hebben we veel vraag naar lampen. Nu de gloeilamp verdwenen is, hebben veel klanten moeite een passende vervanger te vinden. Daar helpen wij hen dan bij, daarvoor bouwen we zelfs fittingen om, als het moet.”

Naast onderdelen heeft Plentyparts huishoudelijke schoonmaakmiddelen, autopoets en onderhoudsmiddelen en zelfs regenkleding in zijn assortiment. ,,En dat is nog niet alles”, reageert Zwalua op deze opsomming: ,,We hebben verder bijna alles wat je kunt bedenken voor computer en spelcomputer, audio, video en fotoapparatuur, maar ook gereedschap. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben het in huis.”

Plentyparts Amersfoort

Leusderweg 214

Amersfoort

033- 432 82 28

amersfoort@plentyparts.nl

www.plentyparts.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie