Maatregelen na onderzoek Eemhuis en doorlichting grote projecten

16 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Burgemeester en wethouders van Amersfoort hebben diverse maatregelen genomen om de besluitvorming over het vervolg van het Eemhuis voor te bereiden. Zo is een voorstel aan de raad gestuurd voor de dekking van het financiële tekort. De aangedragen mogelijkheden voor de definitieve invulling van het Eemhuis worden nader onderzocht. En de projectorganisatie Eemhuis wordt aangepast en versterkt. Met deze informatie kan de gemeenteraad de noodzakelijke beslissingen nemen over de verdere bouw en invulling van het Eemhuis.

Projectorganisatie

AT Osborne heeft aangegeven dat, om uit te komen op de door haar berekende meerkosten, de projectorganisatie moet worden aangepast en versterkt . Deze aanpassingen is in december gereed.

Dekkingsvoorstel

Het college heeft vandaag een voorstel aan de raad gedaan voor de dekking van de ontstane overschrijding van het krediet voor de bouw van het Eemhuis.

Grote projecten

In de doorlichting van grote projecten is gekeken naar de scope, organisatie, planning, financiën en risico's van acht grote ruimtelijke projecten in de stad. Uit de uitkomsten blijkt dat de projectdossiers in grote lijnen op orde zijn en dat op een aantal onderdelen verbeteringen mogelijk zijn. Daartoe worden door het college maatregelen genomen, waaronder het verder invoeren en uniformeren van het projectmatig werken, het standaardiseren en verzakelijken van projectorganisaties en de afspraken over financieel-technische uitgangspunten.

Bevoegdheden

Het college heeft op 14 november een besluit genomen over bevoegdheden. Dit besluit houdt in dat handelingen die leiden tot een verplichting van 100.000 euro en meer een besluit van het college vereisen. Dat geldt ook voor aanstelling, schorsing en ontslag van leidinggevend personeel vanaf schaal 13. Halverwege 2012 wordt het bevoegdhedenbesluit in zijn geheel geëvalueerd.

Begin september kwamen forse kostenoverschrijdingen aan het licht. Op www.amersfoort.nl/onderzoekeneemhuis

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie