Kraanwatertappunt stap dichterbij

15 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De financiering van een kraanwatertappunt in Amersfoort is rond. Dat is vrijdag 11 november, op de Dag van de Duurzaamheid, bekendgemaakt door initiatiefnemer Jointhepipe.org. Deze non-profit organisatie zet zich in voor een eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd. Met het tappunt in Amersfoort wil Jointhepipe.org laten zien dat ook Amersfoort een bijdrage levert aan een beter milieu en aan een eerlijke verdeling van drinkwater. Voor ieder kraanwatertappunt in het 'Westen' wordt namelijk ook een waterproject in een ontwikkelingsland gefinancierd. De financiering van het kraanwatertappunt in Amersfoort is mogelijk gemaakt dankzij Ulysses Consulting.

De gemeente Amersfoort heeft de organisatie laten weten positief te staan tegenover het initiatief van Jointhepipe.org en gaat proberen medewerking te verlenen aan de plaatsing van het kraanwatertappunt in de openbare ruimte. Als het lukt zal het kraanwatertappunt op WereldWaterDag (22-03-2012) geopend worden, vanaf die dag kunnen Amersfoorters gratis kraanwater van topkwaliteit tappen.

Het Jointhepipe.org kraanwatertappunt is ontwikkeld in samenwerking met een aantal Nederlandse waterleiding- bedrijven, waaronder BrabantWater. De ervaring leert dat wanneer de gemeente laat zien hoe leuk en makkelijk het is om een watertappunt aan te leggen, dit snel door scholen, bedrijven en instellingen wordt overgenomen. Inmiddels staan er al kraanwatertappunten in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Haren, Nijmegen, Schiphol en Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie