Particulare - AVV Keistad 3 - 1

14 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Zaterdag verloor AVV Keistad meer van zichzelf dan van tegenstander Particulare in Den Dungen: 3-1 via 15-25, 25-21, 25-23 en 25-18.

Anderhalve set dicteerde AVV Keistad de strijd in Den Dungen tegen dethuisploeg Particulare DS.

Vanaf het allereerste begin was het Keistad dat de tegenstander de wil oplegde. Bij een stand van 2-6 had Jasper de Wijs al drie killbloks op zijn naam staan en door een strakke service van Keistad wist de thuisploeg zelden tot goede, scorende aanvallen te komen. Na tussenstanden van 11-17 en 12-22 werd het eerste bedrijf ruim door deAmersfoorters gewonnen: 15-25.

Ook in de tweede set ging Keistad voortvarend van start. Na 1-6 kon de thuisploeg terugkomen tot 6-7 door fouten aan Keistadzijde, maar bij10-15 kwam de ommekeer. Keistad serveerde drie keer op rij fout en Particulare rook zijn kans. Langzaam kwam het op stoom en Keistad speelde Sinterklaas: menig punt werd weggegeven. De beide spelverdelers hadden niet hun dag en de aanvallers gingen steeds moeizamer scoren. Met 25-21 won Particulare deze set.

De derde set werd het spannendst. Beide ploegen konden geen duidelijk afstand nemen van elkaar. Dan stond Particulare weer voor (13-10), dan weer Keistad (19-20). Bij 22-23 konden de bezoekers doordrukken, maar zij verzaakten en de setwinst werd uit handen gegeven 25-23.

Ondanks het goede blokkeren van Demian Hoogland en het goede spel van Yannick Haacke wist Keistad niet meer in zijn spel te komen in het vierde bedrijf en na 25-18 was de strijd beslist.

Een onnodig verlies, dat de Amersfoorters volgende week thuis maar goed moeten maken.