Afbeelding
Foto: André van der Velde /BDU

Studenten HU Amersfoort genomineerd voor iZovator Award

14 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Studenten van de opleiding Management in de Zorg van Hogeschool Utrecht in Amersfoort zijn met de Correct Card genomineerd voor de iZovator Award. Deze Award wordt elk jaar uitgereikt aan het meest innovatieve idee voor de zorg.

Wie bedenkt het meest innovatieve idee voor de zorg? Met die opdracht gingen tweedejaars voltijd studenten van de opleiding Management in de Zorg begin dit jaar aan de slag. Met hun innovatieve Correct Card dringen zij nu door tot de finale van de iZovator Award. De studenten presenteren op 24 november hun idee voor een deskundige jury. De Correct Card is een touchscreen dat bevestigd is op winkelwagens in de supermarkt. Het helpt de consument om keuzes te maken voor gezonde producten. Ook biedt de Correct Card hulp voor consumenten die een dieet hebben ten gevolge van een ziekte of allergie.

Naast de eer ontvangt de winnaar een financiële bijdrage om het winnende idee ten uitvoer te brengen. Daarnaast wordt er veel aandacht geboden via het netwerk van iZovator gedurende een jaar en kan de winnaar begeleiding krijgen indien gewenst. iZovator is het regionale kennis- en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de regio Gooi en Vechtstreek. Het doel van iZovator is het bevorderen van innovatie in de zorgeconomie, zodat de zorg goed aansluit bij de behoefte van de burger.

De jury bestaat uit Bart Peletier (Health Innovation Fund), René Hup (bestuurder van de Amaris Zorggroep), Jeroen Crasborn (directeur strategie van Agis), Huub Nijhuis (directievoorzitter van de Rabobank Hilversum Vecht en Plassen) en Gaston Crolla (manager regiostimulering van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland). De uitreiking is op donderdag 24 november van 15.00 tot 18.00 uur en vindt plaats bij het ROC College Hilversum, Arena 301 in Hilversum.

Hogeschool Utrecht (HU) is een ondernemende kennisorganisatie waar meer dan 38.000 bachelor- en masterstudenten en ruim 3.400 medewerkers werken aan professionalisering van de beroepspraktijk. Hoogwaardig onderwijs en toegepast onderzoek vormen de kernactiviteiten van de organisatie. De HU is sterk verankerd in de regio én heeft landelijke en internationale samenwerkingspartners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie