PoëzieRevue in ICOONtheater

11 november 2011 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Ruim 100 jongeren van het Guido de Brès en het Wellantcollege schreven de afgelopen weken een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. De mooiste gedichten dragen de jonge 'dichters' zelf voor op dinsdag 15 november tijdens een wervelende PoëzieRevue in het ICOONtheater. Een professionele jury bepaalt wie er in de prijzen valt. Dit alles gebeurt in het kader van Poetry aan de Eem, een poëzieproject dat Scholen in de Kunst en School der Poëzie samen organiseren.

Het dichterlijk talent van de jongeren wordt aangesproken door het thema van de KunstVaarRoute 2011: Bijzondere Portretten. De KunstVaarRoute is een tentoonstelling in en langs de Amersfoortse grachten. Tijdens het varen zien de jongeren, naast eenden en gevels van historische grachtenpanden, een tentoonstelling met 'portretten' van Amersfoorters door Amersfoortse kunstenaars. Het woord portret heeft verschillende betekenissen. Letterlijk een afbeelding van een persoon, de persoon zelf (een lastig portret), een persoonsbeschrijving of een karakterisering van iets. Het krijgen van gastlessen op school en het zien van de KunstVaarRoute resulteert in hele bijzondere gedichten.

Aan de revue werken mee: dichter Ellen Deckwitz, pianist Polo de Haas, drummer Truus Engels, urban dance Group Turn It Loose en tapdanser Marije Nie. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord. De PoëzieRevue begint om 14:00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie