en accessoires

16 november 2011 om 00:00 Ondernemend

Tweedehands kleding, maar wel een eersteklas kwaliteit. Dekker: ,,Ik ben erg kritisch, en neem alleen bijzondere en eigentijdse kleding aan. Alles moet schoon en heel en van goede kwaliteit zijn en daarboven ook verkoopbaar. Kledingstukken waarvan ik van tevoren al inschat dat ze niet verkocht zullen worden, hoef ik ook niet in het rek te hangen.”

AMERSFOORT - Mooie en betaalbare kleding, welke vrouw droomt daar nou niet van? Met de kleding in de winkel van Rhedi Dekker worden die dromen werkelijkheid. Dekker heeft het ondernemen in haar genen, zowel haar ouders als grootouders hadden een winkel in feestartikelen en verhuurden gelegenheidskleding. Voor haar moest het iets met mode en stoffen worden en dat is gelukt: Pearls & Roses verkoopt tweedehands dameskleding, schoenen en accessoires van handschoenen, riemen en kettingen tot hoeden.

De winkel loopt boven verwachting, en Dekker is daar natuurlijk blij mee. ,,Ik ben via marktplaats begonnen met het verkopen van kleding. Dat liep enorm goed en het hebben van een eigen winkel bleef trekken, toen dit pand vrijkwam kon ik gewoon niet anders. Toch wist ik niet zeker of het wel zou lopen, maar in die paar weken dat ik open ben, heb ik het al behoorlijk druk gehad en zijn er zelfs al klanten die regelmatig terugkomen want de collectie wisselt heel snel. Veel van mijn klanten komen hier uit kostenoverweging.Dames die kritisch zijn op geld uitgeven, maar er toch graag goed uitzien en dan is het fijn wanneer je hier dat jasje van Josephine voor een fractie van de verkoopprijs aan kan schaffen.”

Niet alleen Dekker verdient met de verkoop, ook de inbrengers ontvangen een bedrag. ‘Wanneer een kledingstuk wordt verkocht, krijgt degene die het inbracht vijftig procent van de opbrengst. Is een kledingstuk na zes weken niet verkocht dan krijgt de inbrenger het terug. Alle onverkochte kleding die de oorspronkelijke eigenaren niet terug hoeven, geef ik aan het goede doel, het project St. Vrouwen en Arbeidsmarkt voor het oprichten van een vrouwenvakschool in Mali.Zij verkopen de kleding alsnog en het geld gaat naar de vrouwenvakschool.

Pearls & Roses doet volop mee aan feestmaand december. ,,Ik ga Sinterklaas en pietenkleding verhuren”, vertelt Dekker. ,,En daarnaast zal er een behoorlijke collectie galakleding en feestkleding in de winkel hangen. Op 10 december heb ik hier voor de winkel een grote modeshow met een echte catwalk, waar modellen naast de feestelijke kleding ook winteritems zullen showen.”

Pearls & Roses

Snouckaertlaan 56

Amersfoort

06-41098452

Do. en vrij. 10.00-17.00 uur

Zaterdag 10.00 - 16.00 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie