Hoogland is Roda de baas

14 december 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De eerste confrontatie tussen Hoogland en Roda'46 heeft zondag een duidelijke winnaar opgeleverd. Met 2-0 bleven de Hooglanders aan de goede kant van de score.

De eerste helft van de streekderby toonde al aan dat het hoger geklasseerde Roda'46 grote problemen had met de speelstijl van Hoogland. De verdedigers van de thuisclub gaven geen centimeter weg aan de Leusdense aanvallers die in de eerste 45 minuten slechts één keer dicht bij een doelpunt waren. Jeremy Lindenberg zag zijn inzet echter op het houtwerk belanden.

Hoogland was veel gevaarlijker. De thuisploeg verzuimde al in de eerste helft voldoende afstand van de bezoekers te nemen. Alleen Franklin Harmsen wist een kans te benutten, na een minuut of zestien: 1-0.

In de tweede helft probeerde Roda meer druk op de stugge defensie van Hoogland uit te oefenen maar ook dat leverde niets op. In de slotfase bepaalde invaller Luuk Voorburg met een kopbal de eindstand op 2-0.