Vrede Express in Kamp Amersfoort

10 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De mobiele tentoonstelling 'Vrede Express' is sinds eind oktober bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort te bezoeken. De tentoonstelling in de kleurrijke oplegger gaat over vrede, democratie en burgerschap en is gemaakt voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. De Vrede Express is gratis te bezoeken bij de gedenkplaats van Kamp Amersfoort (Loes van Overeemlaan 19, Leusden) tussen 1 november en 8 januari.

De thema's die in de tentoonstelling worden behandeld zijn o.a. anders zijn, vrijheid en democratie, de afschaffing van de democratie in W.O. II, plagen en pesten, conflicten en macht. Tijdens de tentoonstelling maken de bezoekers keuzes, voeren opdrachten uit en toetsen hun mening. In tweetallen vullen ze een routekaart in. Thuis of op school kunnen de deelnemers hun antwoorden in een internetprogramma verwerken en een persoonlijk certificaat uitprinten Het certificaat is een verhaal of weergave van hun persoonlijke keuzes. Dit geeft weer aanleiding om met elkaar en anderen verder in gesprek te gaan.

Tijdens het bezoek zijn gastheren en -vrouwen van Kamp Amersfoort aanwezig om het bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Zowel groepen als individuele bezoekers zijn van harte welkom. De Vrede Express is ontwikkeld door de Stichting Vredeseducatie en de tournee wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Vrede van Utrecht.

Meer informatie over de tentoonstelling op www.vredeseducatie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie