Magische familiemusical Spuit Elf in DeFlint

10 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op zondag 27 november om 14.00 uur is de familievoorstelling Spuit Elf (4+) te zien in het De Flint Theater in Amersfoort. Spuit Elf is gebaseerd op de boeken van Harmen van Straaten, waarin een klein brandweerolifantje dat grote heldendaden verricht centraal staat.

Met dit verhaal brengt Theater Terra een magische voorstelling met veel humor. Spuit Elf wil net als de grote olifanten bij de brandweer. Want als brandweerolifant mag je in een mooie brandweerwagen met sirene rijden en lekker water spuiten. En je bent ook nog met ladders in de weer om poezen te redden uit bomen. Maar Spuit Elf is nog zó klein. Ook komt hij vaak te laat. Dan is de brandweerwagen al weg en dan moet hij op zijn fietsje naar de brand. Ook zijn vrienden neushoorn Rico en meisjesolifant Bella geloven niet in een brandweercarrière voor Spuit Elf. Máár als de brandweerolifanten de grote brand in het gemeentehuis niet kunnen blussen, hebben ze Spuit Elf ineens hard nodig. En dan zal hij laten zien dat een kleine olifant grote dingen kan doen en zelfs een held kan worden.

Een bijzonder verhaal. Want kinderen krijgen - naast dat het een erg leuke voorstelling is - ook nog iets mee. De voorstelling is ook voor volwassenen erg leuk, zij zien het ambacht van een poppenspeler.

Spuit Elf is gebaseerd op de boeken van Harmen van Straaten. Hij is een van de bekendste makers van boeken voor de allerkleinsten tot 15-jarigen en ouder. Zo heeft hij meer dan 350 boeken in binnen- en buitenland geïllustreerd en schreef en illustreerde hij vijftig boeken.

Spuit Elf speelt tot en met 12 februari in diverse Nederlandse theaters. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Meer informatie op www.theaterterra.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie