Punt voor VVZA

23 november 2011 om 00:00 Sport

AMSTERDAM - Elk punt is voor het slecht geklasseerde VVZA belangrijk. Daarom waren de Amersfoorters zondag ook blij met de remise (2-2) tegen titelkandidaat Zeeburgia.

Tegen de nummer twee op de ranglijst van de tweede klasse B liet VVZA een goede indruk achter. De bezoekers hielden de ruimte klein waardoor de balvaardige Amsterdammers niet in hun spel konden komen. Niettemin kwam de thuisploeg na dertien minuten wel aan de leiding: 1-0. VVZA kreeg daarna wel enkele kansen maar die waren voor rust niet aan hen besteed.

Ook na rust zag trainer Piet Rigter zijn ploeg goed acteren en niet teveel risico nemen. In de 65e minuut moesten de bezoekers toch een tweede doelpunt incasseren, dit keer uit een vrije trap: 0-2. Het zag er somber uit voor de gasten die de strijd echter niet opgaven. Rigter had meteen na het tweede doelpunt Dwight Maduro ingewisseld voor Charaf Benalli. De invaller werd in de 80e minuut binnen de beruchte lijnen gevloerd. Met de toegekende strafschop had Freek Rubrech geen probleem: 2-1.

Zes minuten later was ook de gelijkmaker een feit. Uit een vrije trap, genomen door Ramon van Wijk, zag Steven van Zanten met een kopbal kans de doelman van Zeeburgia te passeren: 2-2.