Alleen Hooglanderveen winnaar

23 november 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Alleen spelers en aanhang van Hooglanderveen gingen zondag met een tevreden gevoel huiswaarts omdat de stadsderby tegen HVC met 2-0 was gewonnen. Maar voor de verliezers en het neutrale publiek gold dat zeker niet. De hardnekkige mist maakte niet alleen een goed zicht maar ook een aantrekkelijke wedstrijd onmogelijk.

Terwijl elders (Hoogland en KVVA) vanwege de mist wedstrijden werden afgelast, had scheidsrechter Cees van der Zouw geen reden om het duel niet door te laten gaan. ,,Ik kon beide doelen vanaf de middenstip goed zien en dat is een voorwaarde om te kunnen spelen, " lichtte de Soester arbiter zijn besluit toe om de 22 acteurs te laten starten. ,,Ik had alleen graag een oranje bal willen hebben, maar die was er niet.

Met een wit exemplaar was Hooglanderveen het snelst vertrouwd. Amper een minuut rolde de bal toen het eerste doelpunt al een feit was. Thom Wolthuis verraste HVC doelman Paul Fokkens met een harde pegel: 1-0. Pas een uur later vond Hooglanderveen opnieuw een gaatje in de defensie van de bezoekers. De schutter was dit keer Thijs Tomassen: 2-0.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie