Expositie Maik Sauer

9 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In galerie 't Pleintje start op 22 november een nieuwe expositie met het bijzondere werk van 'Dhyan' Maik Sauer.

Maik Sauer - 1948, Breda - studeerde ondermeer aan de Academie voor beeldende kunst in Arnhem (vrije schilderkunst en leraar tekenen), waar ze in 1971 afstudeerde. Vanaf het begin van haar loopbaan als professioneel kunstschilder is haar werk vooral expressionistisch getint. Een langdurige en intensieve periode met het 'Groninger Kunstenaars Collectief' volgde; resulterend in opmerkelijke exposities in ondermeer Groningen, Drachten, Assen, Enschede, Amsterdam en ook het Haags Gemeentemuseum. Het succes had zijn weerslag: Maik trok zich terug...

Haar interesse voor de betekenis van menszijn en de innerlijke beleving van mensen bracht haar op het pad van de menswetenschappen. Vanaf de jaren negentig begon ze nieuwe studies aan de Rijksuniversiteit Groningen en weer later volgden studies aan de Rouhampton University in Londen en de Charles University in Praag; ondermeer andragogiek, psychologie en filosofie.

Voor haar werk reisde ze diverse malen voor langere tijd naar ondermeer India, Turkije en Griekenland. Geïnspireerd door deze reizen, en met de verworven kennis van de inhouden van mythen en sprookjes, gecombineerd met haar studie van Jungeriaanse psychologie waarin archetypen en ook de droomwereld een rol spelen, begint ze vanaf 2004 weer intensief te schilderen. Vanaf 2007 volgden regelmatig exposities. De stijl die ze inmiddels heeft ontwikkeld is behalve in haar schilderijen ook prominent aanwezig in de novelles en romans die ze thans schrijft: kleurrijk, vele lagen en vooral: vanuit diepliggende oergevoelens en menselijke emoties.

De expositie is tot en met 25 februari 2012 te bekijken in galerie 't Pleintje aan de Krommerstraat 22. De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag: 13-17 uur. Toegang gratis. Voor meer informatie: pleintje@heibel.nl of tel: 06-12431307 website: www.heibel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie