Nederlandse schoonspringers vallen in de prijzen

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het seizoen schoonspringen is afgelopen zondag weer begonnen. De aftrap vond plaats in het Sportfondsenbad, waar die dag Nederlandse topspringers en buitenlandse gastspringers hun kunsten vertoonden. Zij namen deel aan de 9,5 wedstrijd. De naam van de wedstrijd slaat op de maximale moeilijkheidsfactor uit vijf sprongen. De wedstrijden werden gehouden op de 3-meter plank en de 10-meter toren. 

Bij de dames was het een spannende strijd op de 3-meter plank. Nadja Wijngaarden van AZ&PC behaalde zilver op de 3-meter plank en moest dit jaar voor het eerst Inge Jansen van PSV voor zich dulden. Celine van Duin vorig jaar nog AZ&PC maar dit jaar uitkomend voor PSV werd derde. Het talent Maartje Aalders van AZ&PC gaat steeds dichter bij de absolute top van Nederland behoren en werd dit jaar knap zesde. 

Nederlands kampioen Yorick de Bruijn van de Dolfijn uit Amsterdam behaalde de eerste plaats bij de heren op de 3-meter plank. Tijs Booij van AZ&PC die dit jaar nog niet veel heeft kunnen trainen vanwege zijn studie in Enschede kon nog goed meekomen en werd vierde.

Op de 10-meter toren presteerden de springers van PSV Eindhoven goed. Bij de dames was Cindy Hertogs de beste en bij de heren Pascal Faatz. Het talent Alex Razzak van AZ&PC gaat zelden zonder medaille naar huis en nam dit keer een zilveren plak mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie