Amersfoortse David Bos wint landelijke kleurwedstrijd

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/DEN HELDER - De Amersfoortse David Bos heeft zaterdag de eerste prijs gewonnen van de de landelijke kleurwedstrijd van Kleine IJsbeer. De wedstrijd was georganiseerd door kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken en de uitreiking vond plaats in het Marinemuseum in Den Helder

David win in de categorie Individueel. Hij kreeg een mooi prijzenpakket vol met Kleine IJsbeer-artikelen, met daarin onder andere alle tien de avonturen over Kleine IJsbeer Lars. Voor het Marinemuseum als locatie was gekozen, omdat daar net zo'n onderzeeboot ligt als schrijver en illustrator Hans de Beer heeft getekend in zijn nieuwste boek 'Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot'.

Alle kinderen die in de prijzen waren gevallen werden feestelijk ontvangen met limonade. De spanning onder hen was duidelijk voelbaar. Om 13.00 uur nam Bob Markus, directeur-uitgever van De Vier Windstreken, het woord en reikte de prijzen aan de winnaars uit. Nadat zij met hun prijzen en kleurplaten op de foto waren gezet, kregen ze een rondleiding in de onderzeeboot. Na de rondleiding mocht iedereen nog op eigen gelegenheid het museum bekijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie