Startersdag: 'Ik weet nu waar ik moet beginnen'

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met ruim 750 bezoekers bewees de Startersdag van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland in Amersfoort, dat de huidige economische situatie het enthousiasme om ondernemer te worden niet tempert. De bezoekers gingen zaterdag 5 november naar huis vol met nieuwe ideeën, ervaringen, contacten en antwoorden.

Meer dan 30 standhouders uit het hele Kamergebied hielpen startende ondernemers op weg. Standhouder Ellen Zomer van Zomerperspectief uit Almere gaf bezoekers vooral mee dat ze juist kunnen starten vanuit hun kracht. ,,Denk out of the box, sta voor wat je neerzet''. Bij het netwerkplein beantwoorden de diverse netwerkorganisaties vooral vragen over wat de toegevoegde waarde van een netwerk is en hoe men een netwerk kiest. Er werden direct al veel contacten gelegd.

Marloes Barlag uit Lelystad wil graag in de voetsporen van haar opa treden als begrafenisondernemer. Samen met haar moeder bezocht ze de Startersdag. Ze had zich van te voren nog niet echt in het ondernemerschap verdiept. ,,Ik vond de Startersdag verhelderd. Door de 10-stappenfilm en alle informatie die standhouders mij gaven, weet ik nu waar ik rekening mee moet houden en welke stappen ik moet zetten om te starten én succesvol te worden'', aldus Marloes.

Ook Dennis Nieuwenhuizen uit Langbroek gaat met veel antwoorden naar huis. ,,Ik wil een scooterzaak starten en weet nu waar ik moet beginnen, welke stap eerst. Ook de bijeenkomsten vond ik inhoudelijk goed, daar had ik echt wat aan.''

Sommige bezoekers waren al verder in het ondernemersproces. Jacqueline van der Groef van Praktijk Pallium uit Nijkerk, benutte de Startersdag vooral als laatste controle. ,,Ik wilde zeker weten dat ik alles goed heb voorbereid en dat was gelukkig zo. Ik vond de Startersdag inhoudelijk goed, de gesprekken verhelderend en de beurs overzichtelijk."

De nieuwste gadget van de Startersdag, beursnavigatie op de smartphone, was populair. Overal liepen starters met hun smartphone of Ipad over de beurs. Zij gaven vooral aan dat het leuk, makkelijk manoeuvreren, overzichtelijk en handig was. ,,Door mijn persoonlijke programma, sloeg ik niks over en wist ik alles snel te vinden'', aldus een enthousiaste starter.

Harm van Veldhuizen, algemeen directeur van de KvK kijkt tevreden terug op de Startersdag. ,,Ik heb veel tevreden mensen naar huis zien gaan en ik hoop dat alle bezoekers antwoord hebben gekregen op hun vragen. En vooral dat deze antwoorden helpen om succesvol te starten met hun bedrijf.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie