PvdA en VVD willen leges evenementen aanpassen

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De raadsleden Koos Voogt (VVD) en amon. Smits Alvarez (PvdA) willen dat de organisatoren van evenementen minder hoge legesgelden hoeven te betalen dan het college aan de de raad voorstelt. In een aangepast voorstel pleiten zij ervoor dat het hoogste tarief maximaal €500 euro bedraagt.

Hiermee vloeit naar schatting weliswaar ongeveer 25.000 euro minder dan de voor 2012 begrote legesgelden voor deze vergunningen in de gemeentekas, maar Voogt en Smits Alvarez vinden dat levendigheid en andere opbrengsten in de stad dit ruimschoots compenseren.

Vrijwel alle niet commerciële evenementen dienen volgens de PvdA en VVD het stadsbelang en niet het individuele belang van de aanvrager. Deze meerwaarde van evenementen voor de stad en haar inwoners rechtvaardigt volgens hen een aanzienlijk gematigder tarief dan het college voorstelt.

Het college wil per 2012 drie tariefklassen invoeren: A. laag risico € 200, B. verhoogd risico € 1250 en C. hoog risico € 4500. Voogt en Alvarez stellen aan hun collega's in de raad voor om een indeling in twee categorieën te hanteren: een klasse A voor evenementen met een laag risico en een klasse B voor evenementen met een verhoogd risico, respectievelijk tegen een tarief van € 200 en € 500.

De aanpassing van de nieuwe tarieventabel wordt besproken tijdens de begrotingsbehandeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie