Betere informatievoorziening voor borstkankerpatiënten

4 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vrouwen die borstkanker krijgen, worden in korte tijd met een grote hoeveelheid informatie en vragen geconfronteerd. Om hen daarin wegwijs te maken, heeft Meander Medisch Centrum een handzame map gemaakt. Hiermee versterken patiënten hun informatiepositie en krijgen ze meer grip op hun situatie.

Na een grondige voorbereiding zijn de mammacareverpleegkundigen gestart met het verstrekken van de Patiënten Informatie Map voor nieuwe borstkankerpatiënten. Het is een hulpmiddel voor de patiënt om overzicht te houden in de veelheid van informatie die verschillende zorgverleners gedurende het onderzoeks- en behandeltraject verstrekken.

De informatie is zo actueel, volledig en begrijpelijk mogelijk opgesteld en er is ruimte voor aantekeningen en vragen. Ook zijn er duidelijke afspraken gemaakt over wie welke informatie op welk moment geeft. Bij de behandeling van borstkanker zijn namelijk veel verschillende zorgverleners betrokken. De patiënt krijgt alleen de informatie die bij de persoonlijke situatie past, bijvoorbeeld over de soort operatie of manier van nabehandeling.Voor andere soorten kanker zijn vergelijkbare informatiemappen in voorbereiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie