HVC mist teveel kansen

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Aan twee doelpunten had HVC zondag niet voldoende om 't Gooi de baas te blijven. De bezoekers produceerden op sportpark Zielhorst één doelpunt meer (2-3) en namen dus de punten mee naar huis.

De nederlaag was onnodig, gezien het grote aantal kansen voor de thuisclub. Zelfs een strafschop was niet aan de Amersfoorters besteed. Na een vroege achterstand (0-1 in de 10e minuut) verzuimde Jeroen de Smalen in de 38e minuut vanaf elf meter raak te schieten.

In de tweede helft slaagde HVC erin de 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Aziz Tighadouin en Geoffrey de Lange waren de schutters. Daarna verzuimde de thuisclub de gasten de genadeklap uit te delen. Dat bleef niet zonder gevolgen. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd had HVC doelman Steven Lablans, vervanger van de nog steeds geblesseerde Paul Fokkens, voor de tweede keer het nakijken: 2-2. Daar bleef het niet bij, want ook een punt was HVC niet gegund. In de tweede minuut van de extra tijd viel de bal uit een voorzet pardoes achter Lablans in het net: 2-3.