Amsvorde geeft winst uit handen

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Een comfortabele 3-0 voorsprong uit handen geven. Dat overkwam Amsvorde zondag in de thuiswedstrijd tegen AS'80. De doelpuntrijke wedstrijd eindigde in 3-3.

Na de eerste helft leek er voor de thuisclub niets aan de hand. Gerlof van de Weem (31e minuut), Richard Moore (38e minuut) en Barry Smeeing (41e minuut) bezorgden hun ploeg een 3-0 voorsprong na de eerste 45 minuten.

Maar met die uitslag nam AS'80 geen genoegen. De Almeerders gaven meteen na rust vol gas en drukten de Amersfoorters in de verdediging. Amsvorde kreeg het Spaans benauwd. De defensie van de thuisclub kwam onder grote druk te staan. Doelpunten konden niet uitblijven, zagen alle toeschouwers. In de 55e, 67e en 84e minuut scoorden de bezoekers: 3-3.

Daarna kregen beide partijen nog de kans om de winnende treffer te produceren. Voor Amsvorde had Smeeing kunnen scoren maar zijn doelpoging leverde niet het gewenste resultaat op. Via de paal en de doelman van AS'80 verdween de bal naast het doel van de gasten.