VVZA in hectische slotfase onderuit

16 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De extra tijd is VVZA zondag in de thuiswedstrijd tegen NVC fataal geworden. Toen iedereen op sportpark Emiclaer zich al met een gelijkspel had verzoend, sloegen de bezoekers genadeloos toe en beslisten zij het doelpuntrijke treffen in hun voordeel: 3-4.

Zeven doelpunten kregen de toeschouwers dus voorgeschoteld. De eerste treffer kon al na een minuut of veertien worden genoteerd. Dwight Maduro, een van de spelers die het geblesseerde aanvalsduo Michael Ouwerkerk/Marcel Pietersen moet doen vergeten, opende de score: 1-0. Het beter spelende NVC kwam in de 38e minuut op gelijke hoogte met de thuisclub: 1-1.

Vier minuten na rust was het opnieuw raak: 1-2. VVZA liep meteen achter de feiten aan. De ploeg ging met succes in de achtervolging. In de 57e minuut kon de NVC doelman de bal na een schot van Maduro niet vasthouden. Freek Rubrech profiteerde daar van: 2-2.

Een half uur lang gebeurde er niets. Toen brak een hectische slotfase aan. Drie rake kopballen konden in de 87e, 88e en 91e minuut worden genoteerd, twee voor NVC en één voor VVZA. Bas Tuenter scoorde namens de thuisclub (3-3) maar dat was niet genoeg voor een punt.