Aanpak fout geparkeerde fietsen op Stationsplein

3 november 2011 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - De bovengrondse fietsenstalling op het Amersfoortse Stationsplein is overvol. Heel veel fietsers parkeren hun fiets buiten de rekken, waardoor doorgangen worden geblokkeeerd en fietsen op terrassen van horecaondernemers worden geplaatst. Dat zorgt niet alleen voor een rommelige aanblik, overlast bij ondernemers, maar ook voor onveilige situaties en kans op diefstal. Daarom houdt de gemeente een opruimactie rond het station, waarbij foutgeparkeerde fietsen en weesfietsen worden verwijderd.

Toezichthouders van Stadstoezicht hebben dinsdag 2 november 941 fietsen gelabeld op het Stationsplein en het Smallepad. Aan dit label is 21 dagen later te herkennen welke fietsen zogenoemde weesfietsenzijn; dit zijn fietsen 'zonder eigenaar'. Woensdag 3 november zijn op het Stationsplein twee reclamelichtbakken geplaatst die fietsers en bromfietsers erop attent maken dat hun tweewieler vanaf maandag 7 november wordt verwijderd als deze niet goed is gestald. Op donderdag 4 november worden de aanwezige fietswrakken al verwijderd. Met deze actie en het structureler toezicht houden en handhaven moet het Stationsplein en zijn omgeving weer veilig en schoon worden.

Op maandag 7 november krijgen reizigers die in de ochtendspits (tussen 07.00 en 09.00 uur) met de fiets naar het station komen een flyer, waarop naar de actie verwezen wordt. Op deze flyer staat ook een aanbod van de NS om fietsen tegen een sterk gereduceerde prijs in november overdekt en bewaakt te stallen.

Het gebied waar het 'stallingregime' geldt, is met borden aangeduid. Wie het gebied binnen fietst, leest op deze borden dat (brom)fietsen in daarvoor bestemde rekken en stallingen moeten worden geplaatst. Het gaat bij station Amersfoort om het gehele Stationsplein (inclusief de overzijde van het station), een deel van de Barchman Wuytierslaan (inclusief de onbewaakte fietsenstalling bij de stationstraverse) en de fietsenstalling aan het Smallepad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie