Amersfoortse ouders tevreden over beschikbaarheid kinderopvang

2 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ouders in Amersfoort zijn tevreden over het aanbod aan kinderopvang. Dat blijkt uit het onderzoek dat Regioplan in opdracht van de gemeente Amersfoort dit voorjaar deed onder ouders van 0 tot 4-jarige en 4 tot 12-jarige kinderen. Doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in het gebruik van en de behoefte aan formele kinderopvang (bij een kinderopvangorganisatie) en informele kinderopvang (opvang verzorgd door familie, vrienden en kennissen) in Amersfoort.

Ook kinderopvangorganisaties zijn bevraagd. Zij zien nog wel een behoefte aan meer kinderopvang in Vathorst voor de dagopvang en buitenschoolse opvang (BSO) en in Amersfoort-Zuid voor dagopvang.

Verder stelt de gemeente € 60.000 beschikbaar voor de ontwikkeling van alternatieve vormen van BSO. De in Amersfoort geregistreerde kinderopvangorganisaties zijn uitgenodigd om samen met andere partijen (bijvoorbeeld scholen) op zoek te gaan naar alternatieve vormen van BSO, waarbij binnen bestaande ruimte met een maatschappelijke bestemming - bijvoorbeeld door dubbelgebruik van (les)ruimten - extra BSO-capaciteit wordt gemaakt. In februari 2012 wordt bekend gemaakt welke ingediende voorstellen worden gehonoreerd. Deze plannen moeten in 2012 worden uitgevoerd.

Het onderzoek is te vinden op de website van de gemeente: www.amersfoort.nl/kinderopvang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie