Afbeelding
BDU

Forse schade Rode Kruis na inbraak

9 november 2011 om 00:00 Nieuws

Muren, deuren en kozijnen van het Rode Kruisgebouw aan de Columbusweg zijn na de inbraak toe aan een grondige opknapbeurt. ,,Ik heb geen idee hoe we de reparaties moeten betalen”, zegt Lok-Wortman. ,,Vreselijk dat er zoveel geweld is gebruikt, maar ze moesten wel want we hadden alles heel netjes afgesloten.”

AMERSFOORT - Het Rode Kruis Amersfoort heeft een schade van 35.000 euro opgelopen na een inbraak op 24 oktober. De inbrekers hebben met geweld de deuren geforceerd en hebben het kantoor overhoop gehaald. ,,Het Rode Kruis is altijd zo bezig met iedereen, dit verdienen we niet”, vindt woordvoerder Renee Lok-Wortman.

De dieven zijn ervandoor gegaan met een computer en beamer, maar de woordvoerster denkt dat de dieven uit waren op kasgeld. ,,Ieder weldenkend mens weet dat wij geen geld in huis hebben. We draaien namelijk op donaties en dat maakt het nu juist zo schrijnend”, vindt Lok-Wortman. ,,De dieven stalen niet alleen van ons, maar van iedereen.”

De Rode Kruismedewerker hoopt op donaties, die instelling er weer bovenop helpen. Ook hoopt ze dat de dieven spijt krijgen van hun daad en hun verantwoordelijkheid nemen. ,,Dan zullen zij wel de geleden schade moeten vergoeden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie