'Zielhorst geen wijk zonder ziel'

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

ZIELHORST - De actiegroep Red bieb Zielhorst protesteerde vorige week dinsdagavond in het stadhuis tegen de mogelijke sluiting van de bibliotheek in Zielhorst. In een overvolle Vermeerzaal werd aan de aanwezige raadsleden uit de doeken gedaan wat sluiting van bieb en wijkcentrum voor de wijken Zielhorst en Schothorst zal betekenen.

De insprekers zijn bang dat Zielhorst 'een wijk zonder ziel' wordt wanneer het wijkcentrum en de bieb allebei zullen verdwijnen. De actievoerders benadrukken dat Zielhorst nu een wijk is waar mensen zich prettig voelen, maar zij voorzien dat de wijk zal afglijden wanneer de gemeente de sluitingsplannen doorzet. Zij vinden het noodzakelijk dat het gebouw van de bieb als voorziening openblijft. Daar zou voldoende ruimte te vinden zijn om de activiteiten van meerdere wijkcentra, zoals Middelpunt en Trefhorst, én de bieb in samen te voegen.

De insprekers vinden dat door beleidsmakers onvoldoende is onderzocht op welke wijze die samenvoeging van activiteiten zou kunnen plaatsvinden. Bovendien zou er totaal niet gekeken zijn naar de mogelijkheid van commerciële activiteiten in het gebouw, waarmee ook geld verdiend zou kunnen worden. De actiegroep Red de Bieb heeft aangegeven dat er nu - juist omdat dat onderzoek niet gedaan is - meer tijd nodig is om die mogelijkheden alsnog uit te zoeken. De actievoerders vinden dat het gebouw van de bieb prima dienst doen als wijkcentrum en bibliotheek voor Zielhorst en Schothorst. Sluiting van dit filiaal in juli 2012 is daarom ontoelaatbaar, vinden zij.

,,Inmiddels wordt er gewerkt aan ideeën om het gebouw van de bibliotheek op een geïntegreerde manier in te richten'', laat actievoerder Anja Hoogendijk weten. ,,Dan kan er gebruik gemaakt worden van onder andere de bibliotheekfunctie en een wijkcentrumfunctie. Gecombineerd met sprankelende andere functies.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie