Hanzetunnel gaat open voor verkeer

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - De Hanzetunnel, de verbinding tussen de Hanzeboulevard en de Nijkerkerstraat, gaat vrijdag 4 november officieel open. Vanaf 17.00 uur kan zowel het fiets- als autoverkeer gebruik maken van de nieuwe verbinding, die zorgt voor een betere en snellere verbinding van en naar Vathorst.

Met de komst van de tunnel onder de snelweg A28 naar de Nijkerkerstraat heeft het verkeer van en naar Vathorst er een derde verkeersontsluiting bij. Hierdoor kan het toenemende verkeer beter en sneller afgewikkeld worden. De Hanzetunnel is naast een snellere verbinding van en naar Vathorst ook een verbinding van de stad naar het landelijk gebied. Om dit te symboliseren is een betegeling met een afbeelding van zwaluwen in de tunnel aangebracht.

Afsluiting tunnel Van Tuyllstraat

Met de komst van de Hanzetunnel maakt het doorgaande verkeer geen gebruik meer van de tunnel Van Tuyllstraat in Hooglanderveen. Op dit moment bereidt de gemeente Amersfoort de afsluiting van deze tunnel voor, waarna deze alleen nog toegankelijk is voor het openbaar vervoer en (brom)fietsers en wandelaars. Dit zorgt voor een verbetering van de verkeersveiligheid op het kruispunt van de Nijkerkerstraat en de Van Tuyllstraat en op de Buitenveldseweg. Ook zorgt de afsluiting voor een afname van het doorgaande verkeer door Hooglanderveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie