Feestelijke prijsuitreiking Kleine IJsbeer-kleurwedstrijd

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/DEN HELDER - David Bos uit Amersfoort is één van de gelukkige prijswinnaars van de landelijke kleurwedstrijd van Kleine IJsbeer. Op zaterdag 5 november krijgt hij in het Marinemuseum in Den Helder de prijs uitgereikt.

Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken heeft de kleurwedstrijd georganiseerd, omdat Lars 25 jaar is geworden én vorige maand het tiende prentenboek is verschenen. Kinderen konden niet alleen individueel hun kleurplaat inleveren, maar ook met de hele klas. Er zijn honderden inzendingen bij de uitgeverij binnengekomen en iedereen had duidelijk erg zijn best gedaan. Er worden dan ook mooie prijzen weggegeven: zes pakketten vol met Kleine IJsbeer-artikelen, waaronder alle tien de avonturen over Lars!

Eind oktober heeft De Vier Windstreken de mooiste inzendingen uitgezocht. David heeft een welverdiende plek in de top 3 gekregen. Of hij de 1e, 2e of 3e prijs heeft gewonnen in de categorie 'individueel' weet hij nog niet. Dat hoort hij pas op 5 november. Maar in ieder geval mag hij die dag gratis het museum in, krijgt hij een verrassingstas mee naar huis en gaat hij met de andere prijswinnaars de onderzeeboot bekijken. In het Marinemuseum ligt namelijk net zo'n onderzeeboot als Hans de Beer heeft getekend in Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie