CDA wil KAdE opheffen en Armandomuseum in Amersfoort houden

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De fractie van het CDA in Amersfoort stelt voor om niet het Armandomuseum, maar kunsthal KadE op te heffen. Het CDA ziet niets in de verhuizing van KadE naar het Eemhuis en van het Armandomuseum naar Landgoed Amelisweerd bij Utrecht. De fractie wil dat Armando aan Amersfoort verbonden blijft.

Het college van burgemeester en wethouders stelde beide verhuizingen voor. Door bezuinigingen moet één museum uit Amersfoort verdwijnen. De fractie van het CDA denkt niet dat het Armandomuseum het zonder blijvende steun redt in Utrecht.

Fractievoorzitter Roland Offereins: ,,Volgens het businessplan heeft het museum jaarlijks 50.000 bezoekers nodig om niet in de financiële problemen te komen. Dat is geen realistisch scenario. Wij vinden het college-voorstel om 1 miljoen euro als bruidsschat mee te geven een slecht plan. Het is uitstel van executie. Het betekent dat het twee jaar langer duurt voordat het museum in problemen komt. Dat vinden wij zonde van het geld."

De CDA-fractie vindt ook dat de verhuizing van KadE naar het Eemhuis moet worden afgeblazen. Offereins: ,,Door de verhuizing niet door te laten gaan, beperken we de financiële tegenvaller met ruim 4 miljoen euro. De gemeente kan zich de verhuizing niet veroorloven. De link met Amersfoort is voor het Armandomuseum veel nadrukkelijker aanwezig dan voor KadE. Bovendien gaat het volgens directie van Amersfoort in C helemaal niet goed met KadE. Als KadE verdwijnt, kan het Armandomuseum de vrijkomende locatie in het RCE gebouw innemen. Zo blijft Armando verbonden aan onze stad en wordt toch de noodzakelijke bezuiniging gerealiseerd."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie