Afbeelding
Archief BDU Media

'In toekomst meer kans op technische storingen bij zwembaden'

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Het is de bedoeling dat het nieuwe sportcomplex aan de Hogeweg met daarin een nieuw zwembad en sporthal pas medio 2015 wordt opgeleverd. Tot die tijd moeten het Sportfondsenbad en Zwembad Liendert in gebruik blijven. Om die zwembaden open te kunnen houden, moet onderhoud worden gepleegd.

AMERSFOORT - Het openhouden van het Sportfondsenbad en Zwembad Liendert tot en met 2015 kost de gemeente ruim 1,6 miljoen euro aan onderhouds- of instandhoudingskosten. Eigenlijk liggen de kosten nog 8,5 ton hoger, maar er wordt flink bezuinigd op het onderhoud. Daardoor is er straks wel meer kans dat bij defecten en storingen delen van het bad tijdelijk buiten gebruik moeten worden gesteld. door John Spijkerman

Er is gekozen voor de beleidslijn om alleen noodzakelijk onderhoud voor veiligheid, hygiëne en arbo uit te voeren. Op een aantal zaken wordt bezuinigd. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om dingen als een lagere kwaliteit dakbedekking en het vervangen van minder tegels van een mindere kwaliteit. Ook wordt een aantal onderdelen in de zwembaden niet vervangen zoals een deel van de verlichtingsarmaturen, de voorraadboilers, een verdeler/verzamelaar, slechte delen van het leidingwerk. Douches worden slechts gedeeltelijk vervangen.

Door preventief onderhoud niet of slechts gedeeltelijk uit te voeren zijn vaker reparaties nodig en is de kans op technische storingen groter, geeft het college van b en w aan in antwoord op vragen van raadslid Ruud Schulten. Reparaties vinden straks pas plaats als er defecten of storingen zijn. Daardoor is er meer kans op het tijdelijk buitengebruik stellen van delen van het bad. Maar het risico dat alle (technische) systemen compleet uitvallen waardoor een zwembad langduriger gesloten moet worden, wordt niet groot geacht. Uitval en storingen van douches kunnen plaatsvinden. Hoe groot de risico's zijn, is onduidelijk. Zeker is dat er risico moet worden gehouden met storingen.

Voor het openhouden van beide zwembaden en sporthal Schuilenburg in 2014/2015 komt de gemeente nog 600.000 euro tekort. Het college van b en w kan niet uitsluiten dat dit bedrag wel eens hoger zou kunnen zijn, maar kan niet aangeven hoe hoog dat bedrag ligt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie