Politie registreert 1176 Wapens in Amersfoort

2 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Volgens het politie vuurwapensysteem Verona waren er op 12 september 2011 in totaal 1176 wapens in Amersfoort. Bij de wapenbezitters gaat het om tachtig jachtaktehouders met 285 wapens en om 250 verlofhouders die samen 795 wapens hebben. Ook zijn er twee handelaren die in totaal 96 wapens hebben. Het college van b en w komt met deze gegevens na vragen van BPA-raadslid Hans van Wegen. Hij wilde informatie over het aantal wapens en wapenvergunningen in Amersfoort.

In Amersfoort zijn vijf schietverenigingen en drie schietbanen. Daarbij gaat het om de Griffioen, Prins Hendrik en Prins Bernhard. De Amersfoortse schietverenigingen die vuurwapens hebben, worden jaarlijks gecontroleerd. Daarbij wordt gekeken of de aanwezigen over een juiste bevoegdheid beschikken, of er een presentieregister is, of de voorschriften voor het gebruik van verenigingswapens en munitie worden nageleefd en of de voorschriften voor introducés worden nageleefd.

Jaarlijks is er een administratieve controle van alle jacht- en wapenverlofhouders. Steekproefsgewijs worden de jachtakte en verlofhouders ook thuis gecontroleerd. Levert deze screening een negatief beeld op dan wordt intrekking van de verleende jachtakte of verlof overgegaan. De politie houdt ook in de gaten of jachtakte- en verlofhouders betrokken zijn misdrijven. Dat kan leiden tot intrekking van de jachtakte of het wapenverlof.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie