Wandelingen door Park Randenbroek met wethouders

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De wethouders Tigelaar en Van den Berg geven op zaterdag tussen 13.00 en 15.00 en van 15.00 tot 17.00 uur een toelichting op de gemeentelijke plannen om meer dan duizend bomen te kappen in park Randenbroek. Ze doen dat doet tijdens een rondleiding door het park. Mensen die willen meedoen, moeten zich verzamelen om 15.00 uur bij de ingang van Park Randenbroek aan de Bisschopsweg. Aanmelding kan via parkrandenbroek@amersfoort.nl

Er bestaan flink wat bezwaren tegen de kap in Park Randenbroek en omgeving. Het gebied waar het omgaat, is groter dan alleen Park Randenbroek, maar beslaat onder andere de sportstrook, het plantsoen (ijsbaanterrein), de Heiligenbergerbeek met oevers, de Vosheuvel en een deel van de Elisabethlocatie.

De Stichting Heiligenbergerbeekdal (HBB) is het er mee eens dat 'met in acht name van de ecologie, achterstallig onderhoud van het bomenbestand in Park Randenbroek aangepakt wordt'. De Stichting vraagt zich wel af welke historische zichtlijnen met de bomenkap zouden moeten worden teruggebracht. Verder heeft de stichting ernstige bedenkingen tegen de massale bomenkap langs de beek. Bomenkap is volgens de stichting HBB niet gewenst en de ecologische noodzaak is niet aangetoond. De HBB vraagt zich af of een deel van de bomen aan de westoever van de beek misschien eigenlijk wel gekapt moet worden vanwege het geplande doorgaande fietspad (naast het wandelpad). Volgens de HBB is noodzaak en nut van dit fietspad niet aangetoond.

Op dinsdagavond 1 november praat de gemeenteraad over de plannen voor Park Randenbroek en omgeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie