Kinderen Pet'je af bezoeken Dierenpark Amersfoort

27 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

De achtergrond voor dit bijzondere bezoek gaat terug op een uitnodiging die burgemeester Bolsius in het voorjaar 2011 ontving van attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel. De Efteling vroeg Bolsius aanwezig te zijn ter gelegenheid van de opening van de nieuwste attractie De Raveleijn. Daarvoor waren alle burgemeesters in Nederland uitgenodigd. Als zij zouden komen, zouden zij per persoon honderd gratis entreekaartjes krijgen. Bolsius deed De Efteling schriftelijk een tegenvoorstel en vroeg De Efteling om vijftig entreekaartjes voor de stichting Petje Af in Amersfoort. Deze van origine Amersfoortse stichting doet er alles aan om kinderen van 9 tot en met 14 jaar die in achterstandssituaties verkeren wat te leren en hun kansen in de toekomst te vergroten. In Amersfoort is Petje Af actief in de wijken Kruiskamp, Randenbroek, Rustenburg, de Koppel en Liendert.

AMERSFOORT - Nadat de gemeente onlangs een subsidieaanvraag van Pet'je af afwees, is er nu wat goed nieuws te melden. Na tussenkomst van burgemeester Bolsius mogen de kinderen van weekendschool Pet'je af zondagochtend een bezoek brengen aan DierenPark Amersfoort. De kinderen krijgen een rondleiding van een vrijwilliger. Bij de olifanten wordt hen een exclusieve blik achter de schermen geboden. Daarna mogen ze het park zelf verkennen.

Dat voorstel werd afgewezen, maar om de teleurstelling van de kinderen te verzachten zocht Bolsius contact met toenmalig directeur Peter Kuipers van DierenPark Amersfoort. Die maakte het mogelijk dat de kinderen nu alsnog een gezellige en enerverende dag in hun eigen stad tegemoet kunnen zien. De kinderen van weekendschool Pet'je af worden nu om 10.00 uur verwelkomd in het DierenPark. Zij worden welkom geheten door onder andere creatief directeur Bas Westerweel van DierenPark Amersfoort en burgemeester Lucas Bolsius.

Stichting Pet'je af is een weekendschool voor kinderen in achterstandssituaties. Iedere zondag ondernemen zij activiteiten in het kader van beroepen, kunst en cultuur. Een thema duurt vier weken. De kinderen gaan naar het dierenpark met de burgemeester in hun keuze bijeenkomst. ,,De kinderen kunnen iedere vierde bijeenkomst van het thema kiezen wat ze gaan doen. Vaak is dit een museumbezoek, maar deze keer is wel erg bijzonder'', vindt bestuurslid Walter Roza van Pet'je af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie