Restaurant De Saffraan kookt voor het goede doel

27 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/LEUSDEN - Op zaterdag 29 oktober zal de keukenbrigade van chef Kars van Wechem van restaurant De Saffraan uit Amersfoort in De Culibus koken voor het goede doel in Leusden.

De Culibus is een initiatief van de Jeunes Restaurateurs 'd Europe Nederland, ondergebracht in de Stichting JRE Culibus. De Culibus is een moderne trendy touringcar annex sterrenrestaurant-op-wielen, inclusief topkeuken, die langs kinderziekenhuizen, weeshuizen, achterstandswijken en charitatieve instellingen rijdt waar met name kinderen wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Naar aanleiding van de speciale actie van De Telegraaf 'Kerstgroet aan de slachtoffers' zal De Saffraan een driegangen lunch serveren tijdens de lotgenotendag van nabestaanden van geweldslachtoffers, in dit geval de Vereniging van Ouders van Vermoorde Kinderen.

De kosten van de Culibus worden opgebracht door fundraising, sponsoring en verhuur aan derden voor commerciële doeleinden.

Restaurant Saffraan, gevestigd op de ,,Hoop op Welvaart'' een honderd jaar oude klipper in de Eemhaven, is lid van de Jeunes Restaurateurs d'Europe. Deze keten is in 1974 opgericht en telt zo'n 325 aangesloten innovatieve en zich culinair onderscheidende restaurants in Europa, waarvan de eigenaren/chefkoks niet ouder zijn dan 45 jaar. In Nederland zijn er 33 restaurants aangesloten bij de JRE.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie