Jaarlijkse schouw van watergangen start 31 oktober

26 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Waterschap Vallei & Eem gaat van 31 oktober tot en met 9 november de schoonmaak van sloten controleren tijdens de zogenaamde 'schouw'. In tien dagen tijd wordt circa 2500 kilometer sloten in het gehele gebied van het waterschap bekeken. Dit gebeurt ieder jaar om ervoor te zorgen dat sloten het regenwater goed kunnen afvoeren. Alle gegevens worden dit jaar voor het eerst direct ingevoerd in een veldcomputer.

Grondeigenaren hebben de plicht om ieder jaar de sloten rondom hun percelen schoon te maken. Tijdens de schouw controleert het waterschap of dit goed is gebeurd. Als dat niet goed is gedaan krijgen eigenaren nog tot 28 november de tijd om het werk te doen. Als ook dan het werk niet is uitgevoerd heeft het waterschap de mogelijkheid om een boete op te leggen.

Digitale schouw

De afgelopen twee jaar heeft het waterschap proef gedraaid met de digitale schouw. Dat wil zeggen dat gegevens in het veld direct in een veldcomputer worden ingevoerd. Hierdoor wordt tijd bespaard en krijgen eigenaren snel en nauwkeurig informatie over een locatie waar naar het oordeel van het waterschap de schoonmaak niet goed is uitgevoerd. Dit jaar wordt in het gehele gebied gebruik gemaakt van veldcomputers.

De schouw is van 31 oktober tot en met 9 november. De herschouw vindt plaats van 28 november tot en met 2 december. Meer informatie over de schouw en een kaart waarop te zien is wie schouwplicht heeft, is te vinden op www.wve.nl/schouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie