Drie genomineerden voor het eerste Amersfoortse Groene Lintje

25 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op vrijdag 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, reikt wethouder Sebastiaan van 't Erve (Duurzaamheid) het eerste Groene Lintje uit. Dit is een initiatief van GroenLinks en is bedoeld om bedrijven, instellingen of burgers die op het gebied van duurzaamheid iets bijzonders laten zien, in het zonnetje te zetten. Er zijn drie genomineerden.

Het lintje is bedoeld voor initiatieven die van lokaal belang zijn voor een groen en duurzaam Amersfoort, initiatieven die creatief, vernieuwend en inspirerend zijn.

Voor het Groene Lintje 2011 zijn drie initiatieven genomineerd.

Jan Elzen. Hij zet zich op verschillende fronten in voor duurzaamheid in het Soesterkwartier: als enthousiaste trekker van het jaarlijkse klimaatstraatfeest, als een van de meest actieve leden van de vereniging Duurzaam Soesterkwartier en als degene die in de Emmauskerk bezoekers, leden en bestuur betrekt bij duurzaamheidsvragen in eigen omgeving.

Edgar van Groningen. Hij is genomineerd vanwege zijn inspanningen om oude woningen aan de Surinamelaan en omstreken op een beter energieniveau te brengen. Hij laat zien hoe je door betrokkenheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen een impasse kunt doorbreken en alle betrokkenen op één lijn krijgt.

Stichting De Smaak van de Streek. Binnen deze stichting hebben betrokken ondernemers de handen ineengeslagen. Door hun enthousiasme hebben zij op de Koppel in Amersfoort een terugkerende regionale voedselmarkt weten te realiseren.

De uitreiking vindt plaats op 11 november van 16:30 tot 17:30 uur in natuurboerderij De Brinkhorst aan de Wageningseberg 43 in Vathorst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie