Onrust over infrastructuur rondom Meander Medisch Centrum

25 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het nieuwe Meander Medisch Centrum aan de Maatweg zal in de toekomst voor veel verkeersproblemen zorgen, aldus het Burger Partij Amersfoort. De infrastructuur rondom het ziekenhuis is volgens de partij onvoldoende onderzocht. De partij is bang dat ziekenwagens en andere hulpdiensten vanwege de verkeersdrukte niet onbelemmerd het verkeer door kunnen.

De Ringweg Koppel, de Bunschoterstraat en de Hamseweg zijn volgens de BPA nu al regelmatig overbelast op de piekmomenten (rond 08.00 tot 09.00 uur en 16.00 tot 17.30 uur). Als het ziekenhuis in gebruik wordt genomen, zal dat volgens de BPA niet veranderen en zelfs erger worden.

Hans van Wegen, partijvoorzitter van de BPA, verwijst naar de situatie die rondom het Elisabeth ziekenhuis ontstond, toen het Lichtenberg ziekenhuis onverwacht dicht moest, vanwege een langdurige storing in de elektriciteitsvoorziening. Vele verkeersregelaars moesten er toen aan te pas komen om het verkeer rondom het Elisabeth enigszins in goede banen te leiden. De infrastructuur rondom de Gasthuislaan, Ringweg Randenbroek, Heiligenbergerweg was volkomen ontoereikend voor het verkeer. Bovendien was er te weinig ruimte voor de hulpdiensten en ziekenauto's.

Van Wegen is bang voor eenzelfde situatie rondom de Maatweg in Hoogland. Immers, tot op de dag van vandaag zijn de gemeenteraad geen concrete verkeerstechnische plannen bekend die een 100 procent toegankelijkheid van het nieuwe Ziekenhuis Meander aan de Maatweg garanderen voor zowel bezoekers, patiënten, medische staf en hulpdiensten.

De Burger Partij Amersfoort wil hierover vragen stellen aan burgemeester Bolsius en het college.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie