Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 ontvangt 400ste Green Key certificaat

24 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vrijdag 21 oktober is het 400ste Green Key certificaat in Nederland overhandigd aan Gert van der Valk, general manager van Hotel Van der Valk Amersfoort-A1. De overhandiging is gedaan door Erik van Dijk, directeur van de Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).

,,Van der Valk Amersfoort-A1 is een nieuw, modern en sfeervol hotel en wij zijn trots dat wij milieubewust aan dit rijtje mogen toevoegen", aldus Gert van der Valk. ,,Wij zijn op de goede weg en er zijn al vele stappen ondernomen om het Green Key certificaat tot stand te brengen in onze bedrijfsvoering. Onze leveranciers en dienstverleners worden actief betrokken om een zo goed mogelijk resultaat te behalen."

Inmiddels zijn er reeds twintig Van der Valk Hotels en Restaurants met de Green Key certificering. De ambitie van de horeca onderneming is dat alle Van der Valk vestigingen medio 2012 het Green Key certificaat hebben ontvangen.

Green Key is een instrument voor ondernemers om duurzaam te ondernemen. Toeristische bedrijven en congresaccommodaties besparen op energie, kijken kritisch naar hun afvalstromen en informeren hun gasten hierover. Ook in het personeelsbeleid wordt duurzaamheid een gemeengoed. Zo zorgt Van der Valk Amersfoort-A1 o.a. het milieu significant minder belast door onder andere CO2 reductie. En het betekent tevens dat door middel van duurzame kosten reductie een beter bedrijfsresultaat wordt behaald. Aan de kostenkant genieten ondernemers die investeren in het milieuvriendelijker maken van hun bedrijf tevens diverse belastingvoordelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie