Franciscusmusical te zien in St. Josephkerk

24 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - De musical Franciscus Troubadour van God van componist Edwin Schimscheimer is zondag 6 november te zien in de St. Josephkerk in Hooglanderveen. Daarna gaat de musical naar Duitsland.

Edwin Schimscheimer, die werkte met Paul de Leeuw, Ruth Jacott en René Froger, leerde vorig jaar bij een optreden in Parijs de Duitse dirigent Simon Berg kennen. ,,We raakten aan de praat en hij stelde voor om mijn musical in Duitsland op te voeren met het Chorus-Berlin dat hij dirigeert'', zegt de musicus. ,,Na de première

in Berlijn willen we de musical, zoals nu in Nederland gebeurt, verder ontwikkelen en gaan spelen op tal van plaatsen in Duitsland'', aldus Schimscheimer. In Nederland werd de musical in een unplugged versie al gespeeld voor een uitverkochte kapel van de augustinessen in Hilversum en in de kerk van de franciscanen in Megen. Het verhaal gaat over de verhouding tussen Franciscus en zijn vader, over zijn liefde voor Clara, over zijn worsteling en keuzes.

Deze bijzondere musical wordt zondag 6 november tweemaal uitgevoerd in de St. Josephkerk aan de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen-Vathorst, om 15.30 uur en om 19.00 uur. Kaarten (12,50 euro per stuk) zijn in de voorverkoop verkijgbaar op internet via www.franciscusdemusical.nl, bij kapsalon Helmich in Hooglanderveen en Legacy LifeStyle - bookstore & more in winkelcentrum Emiclaer (Amersfoort-Noord).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie